Gasztro

Ételek, amelyek még a kávénál is jobban felébreszthetnek bennünket

Ráadásul jól is lakhatunk velük

A reggeli kávé helyett mindig van olyan alternatíva, amely segít feltöltődni a napra, függetlenül attól, hogy mi a preferenciánk koffein szempontjából – számolt be a Znaj.ua-ra hivatkozva a Sports.kz.

Ételek, amelyek még a kávénál is jobban felébreszthetnek bennünket
Nemcsak a reggel elfogyasztott kávé ébreszthet fel, vannak olyan ételek amelyek erősebbek a kávénál (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Science Photo Library/IST/Science Photo/Igor Stevanovic

Víz. Ha hirtelen fáradtnak vagy apatikusnak érzi magát, lehet, hogy egyszerűen nincs elég víz a szervezetében. Előfordul, hogy az ember elfelejt inni, és azt hiszi, hogy enni akar vagy kávét inni, ami valójában csak még jobban kiszárítja.

Zabpehely. Ha a napját egy tál zabpehellyel kezdi, az nemcsak az alakjának és az egészségének tesz jót, hanem arra is remek módszer, hogy sokáig jóllakott és éber maradjon.

Banán. Gyorsan feltölt energiával a benne lévő szénhidrátoknak és a fruktóznak köszönhetően, amelyek könnyen energiává alakíthatók.

Bogyós gyümölcsök. Áfonya, málna, eper – bármilyen bogyós gyümölcs reggelire nemcsak ízben okoz örömet, de növeli az éberséget és a koncentrációs szintet is.

Fekete csokoládé. Ha gyors és ízletes ébresztőre vágyik, néhány darab magas kakaótartalmú étcsokoládé lehet a megoldás. Koffeint tartalmaz, bár kisebb mennyiségben, mint a kávé, és a boldogság- és éberséghormonok termelődését is serkenti.

Diófélék. Nagyszerű energia- és egészséges zsírforrás. Egy marék dió biztosítja a szükséges tápanyagokat ahhoz, hogy egész nap energikus legyen és jól érezze magát.

Kapcsolódó írásaink