Gasztro

Sokan fogyasztják, pedig mérgező

Nem érdemes bolygónk legveszélyesebb ételét kóstolgatni

A Belnovosti.by portál beszámolt a halról, amivel rendkívül óvatosnak kell lenni, írta a sports.kz.

Sokan fogyasztják, pedig mérgező
A fugu halból előállított ételeket csak felkészült és gyakorlott szakácsok készíthetik (képünk illusztráció)
Fotó: Northfoto

A japán konyha híres egy bizonyos halról, a fuguról. A legkisebb hiba is, ami a feldarabolással és a főzéssel kapcsolatos, súlyos mérgezéssel vagy akár halállal is fenyegethet.

Csak nagyon tapasztalt szakácsok készíthetnek fugut.

A munkatapasztalatnak legalább három évnek kell lennie. Ennek ellenére a halak sikertelen elkészítésének eseteit még mindig feljegyzik.

Ez azonban nem tükröződik a népszerűségében.

A fugu hal még mindig csemegének számít, amelyet sok elhivatott ínyenc kockázatot válalva próbál ki.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a fugut (egyes fajtáit) otthoni akváriumokban tartják. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy nagyfokú agresszivitást mutatnak más halakkal szemben.

Kapcsolódó írásaink