Gasztro

Undorodnak a magyarok kedvenc ételeitől a külföldiek, ezektől a fogásoktól felfordul a gyomruk

Ezeket az ételeket a magyarok imádják, de a külföldiek hányingert kapnak tőlük

A pacalpörkölt egy igazán közkedvelt magyar étel, de ez sem tartozik a kedvencek közé. Nem is könnyű elkészíteni, viszont könnyű megszeretni, ha valaki elegendő bátorságot szed össze ahhoz, hogy megkóstolja. Ma már javarészt csak előfőzött pacalt lehet a boltban kapni, ezzel nincs is sok problémánk a konyhában, de vannak, akik ragaszkodnak hozzá, hogy maguk tisztítsák és főzzék meg. A külföldiek számára konkrétan taszító az, hogy mi magyarok megesszük a marhának a bendőjét – számolt be a Promotions.

Undorodnak a magyarok kedvenc ételeitől a külföldiek, ezektől a fogásoktól felfordul a gyomruk
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Csudai Sándor

Nem igazán étvágygerjesztő ételünk a szalontüdő sem. Nem csoda, hogy a külföldiek viszolyognak tőle, hiszen egy nem éppen szép, csábító ételről van szó; ráadásul még savanyú is. A más néven savanyú tüdőnek, pájslinak vagy pejslinek nevezett étel a sertés szívének és tüdejének felhasználásával készül; de ugyanúgy csinálhatjuk persze akár marha vagy bárány alapanyagból is – írták.

A disznóvágások kihagyhatatlan különlegessége a hagymás vér, aminek nevétől sokan itthon is irtóznak. Akadnak olyan ismert szakácsok, akik hangsúlyozták, hogy előbb ennének meg mindenféle gusztustalan férget nyersen, mocorogva, mint a hagymás vért. Valószínűleg ugyanilyen véleménnyel vannak róla a külföldiek is, akik bizonyára elképzelni sem tudják, mi fán teremhet a hagymás vér. Ez a fogás még a magyarokat is nagyon megosztja – vélik.

Végezetül pedig jöjjön a karácsonyi időszak egyik klasszikus fogása, a kocsonya, amit sokan csak levespudingnak hívnak. A külföldiek egyszerűen nem értik, mit szeretünk annyira a kocsonyán, mire ez a nagy rajongás; bár hozzá kell tenni, hogy ez is egy eléggé megosztó étel minálunk – írja a lap.

Kapcsolódó írásaink