Gasztro
Megújult a tócsni, ez most igazi ízbomba
Nagyon egyszerű és istenien finom ez az étel

Konyha (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto/mediadrumimages/@GavinCater
A tócsninak több elnevezése is van, lapcsánka, cicege, prósza. Fontos, hogy reszelt krumpliból készül ez a lepény. Laktató, isteni finom, gyorsan elkészítheti. Leves után fantasztikus választás, saláta mellé is eheti, de reggelire és uzsonnára is adhatja a gyerekeknek. Fokhagymával igazi ízbomba. Íme a recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg reszelt burgonya
- 1 db tojás
- 10-15 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj a sütéshez
- Reszelje le a burgonyát nagylyukú reszelőn
- Sózza meg és keverje össze. Verje fel a tojást és egy másik tálban habarja el, adja a krumplihoz.
- Reszelje bele a krumpliba a fokhagymákat, tegye hozzá borsot, és adja hozzá a lisztet. Először kevesebb lisztet adjon hozzá, villával keverje össze, ha hígnak találja a masszát, fokozatosan adjon még hozzá egy kevés lisztet.
- Forró olajba kanalazza a masszát, és lapítsa el a tócsnikat. Süsse meg mindkét oldalukat aranybarnára, szedje ki őket papírtörlőre. Csepegtesse le a zsiradékot róluk.
Jó étvágyat!