Gasztro

Megújult a tócsni, ez most igazi ízbomba

Nagyon egyszerű és istenien finom ez az étel

Nagyon egyszerű és istenien finom ez az étel. Önmagában, mártogatóssal vagy húsok mellé is készítheti, olvasható a Riposton megjelent cikkben.

Megújult a tócsni, ez most igazi ízbomba
Konyha (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto/mediadrumimages/@GavinCater

A tócsninak több elnevezése is van, lapcsánka, cicege, prósza. Fontos, hogy reszelt krumpliból készül ez a lepény. Laktató, isteni finom, gyorsan elkészítheti. Leves után fantasztikus választás, saláta mellé is eheti, de reggelire és uzsonnára is adhatja a gyerekeknek. Fokhagymával igazi ízbomba. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 50 dkg reszelt burgonya
  • 1 db tojás
  • 10-15 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  1. Reszelje le a burgonyát nagylyukú reszelőn
  2. Sózza meg és keverje össze. Verje fel a tojást és egy másik tálban habarja el, adja a krumplihoz.
  3. Reszelje bele a krumpliba a fokhagymákat, tegye hozzá borsot, és adja hozzá a lisztet. Először kevesebb lisztet adjon hozzá, villával keverje össze, ha hígnak találja a masszát, fokozatosan adjon még hozzá egy kevés lisztet.
  4. Forró olajba kanalazza a masszát, és lapítsa el a tócsnikat. Süsse meg mindkét oldalukat aranybarnára, szedje ki őket papírtörlőre. Csepegtesse le a zsiradékot róluk.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó írásaink