Gasztro
Az isteni tojásrántotta titka
A reggeli tojásrántottát nem lehet megunni! Ezzel a feltéttel tökéletes fogás, és a férfiak imádják

Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto
Persze mindenki szereti, de a tetején a ropogós szalonna az ő kedvencük. Ön is imádja, ha a szalonna ropog a foga alatt? Mutatjuk, hogyan lehet a legfinomabban elkészíteni. Íme a recept!
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csipet só, bors
- kevés olaj, vagy zsír a sütéshez
Így készítse el:
- A hagymát vágja fel apróra, kevés olajon dinsztelje meg.
- Közben a tojásokat üsse fel egy tálba, kevés sóval ízesítse, és a megdinsztelt hagymára öntse rá.
- Sütés közben többször keverje össze. Hagyni kell átsülni. Ízlés szerint sütheti lágyabbra és keményebbre is.
- A szalonnát kockázza fel és egy teflonban azt is kis lángon süsse meg.
- A ropogós szalonnákat vegye ki a zsírból és szórja rá a tojás tetejére. Így nem puhul meg a szalonna, mint amikor a tojásba teszi bele. A szalonnát a tojás mellé is teheti a tányéron.
Jó étvágyat!