Faktum

Beüthet egy Ukrajna-fáradtság

A Donbassz megszerzése lehet most reálisan Moszkva minimális célja, ezt már el lehet adni győzelemként. Demkó Attila, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője a Faktumban azt  mondta, a jelek szerint nagyon lassan, de az oroszok felőrlik az ukrán védelmet. Nagyok az oroszok veszteségei, de ukránoké vélhetően még nagyobbak, Ukrajnának több a katonája, Oroszországnak viszont több és komolyabb a fegyvere. 

Beüthet egy Ukrajna-fáradtság

A szakértő kétségesnek nevezte, hogy a nyugat-európai országok  – figyelembe véve az egekbe szökő energiaárakat is – évről-évre több tízmilliárd dollárral támogatnák meg Ukrajnát ahhoz, hogy a felszínen maradjon. „Beüthet egy Ukrajna-fáradtság” – fogalmazott. 

Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Demkó Attila, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője a Faktum adásának felvételén
Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Demkó Attila, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője a Faktum adásának felvételén
Fotó: MH/Török Péter

A szankciókkal kapcsolatban azt mondta, a magyar kormány jól tárgyalt, keményen kiállt hazánk érdekeiért, amikor elérte, hogy az olajembargó ne vonatkozzon a vezetéken szállított kőolajra. Mint mondta, Európa újra és újra lábon lövi magát a szankciókkal. Magyarország azonban az éppen divatos ideológiákkal szemben a valóságról beszél, a kormány mind a migráció, mind pedig most a szankciók ügyében úttörő volt, kiállásával más országokat is segít.

Objektum doboz

A Faktum már elérhető a legnépszerűbb felületeken is!

Hallgassa meg adásainkat

Faktum

A műsor házigazdája: Őry Mariann

Készítette: Görgényi Levente, Németh Zoltán

Főszerkesztő: Petán Péter

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom