Faktum

Négy év múlva is esélytelen lesz a baloldal

Magyarországon nem volt forradalmi helyzet vagy kormányváltó hangulat, épp ellenkezőleg – mutatott rá G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet elemzője a Faktumban.

Négy év múlva is esélytelen lesz a baloldal

Hangsúlyozta, az ország nem volt vevő a baloldal üzeneteire – például arra, hogy megtorlással fenyegettek –, „csak egy szűk ellenzéki elit”. Kifejtette, ez az elit a csúfos vereség ellenére is ugyanúgy fogja folytatni, nem lesz megújulás, pusztán arról van szó, hogy néhány tucat ember a saját megélhetését menti, „az ellenzéki politika lufipolitika lesz az anyagi javakért”.

G. Fodor Gábor rámutatott: míg a Fidesznek van identitása, addig a baloldalon hatalmi koalíció jött létre, ami arról szólt, hogy „a pénzért és a hatalomért bármire képesek”. 

G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet elemzője a Faktum adásának felvételén
G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet elemzője a Faktum adásának felvételén
Fotó: MH/Katona László

Mint mondta, „ha tényleg az fog történni – amit sok elemző megmondott –, hogy Gyurcsány Ferenc bedarálja az ellenzéket, akkor 2026-ban és 2030-ban se lesz kormányváltás”. Rámutatott: „az ellenzék problémái a négy év alatt nem oldhatóak meg, ha születne is új ellenzék, annak először a régi ellenzékkel kéne megküzdenie, és itt megint Gyurcsányba ütközünk”. 

A műsorban szó esett a baloldali mandátumbizniszről, a bűnbakkeresésről, valamint arról is, hogy Brüsszel kicsinyes bosszút akart állni az úgynevezett jogállamisági mechanizmussal.

Objektum doboz

A Faktum már elérhető a legnépszerűbb felületeken is!

Hallgassa meg adásainkat

Faktum

A műsor házigazdája: Őry Mariann

Készítette: Horváth Ádám, Németh Zoltán

Főszerkesztő: Petán Péter

Kapcsolódó írásaink

Megszenvedték a franciák a válságokat

ĀA gazdaságpolitikája miatt Emmanuel Macron elnöktől elfordultak a baloldali szavazók – magyarázta Halkó Petra, a Századvég Alapítvány vezető elemzője a Faktumban