Faktum

Dömötör: Elképesztően felelőtlen a baloldal

Határozottan elutasította azokat a baloldali javaslatokat Dömötör Csaba a Faktumban, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajnába. 

Dömötör: Elképesztően felelőtlen a baloldal

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta, egy ilyen döntéssel belesodródnánk a háborúba, ezt pedig a kormány minden lehetséges eszközzel el akarja kerülni. Figyelmeztetett, Magyarországról fegyverszállítmányok csak Kárpátalján tudnának áthaladni, az ottani magyarságot óriási veszélynek kitéve. Mint mondta, amikor például Márki-Zay Péter azt állította, hogy a kárpátaljai magyarok oroszbarátok, az elképesztő felelőtlenség, hiszen az ukrajnai szélsőségesek céltáblájává teszi őket. Az államtitkár arra kérte a baloldali politikusokat, hogy legalább a kárpátaljai magyarok helyzetére legyenek tekintettel. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Faktum adásának felvételén
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Faktum adásának felvételén
Fotó: MH/Katona László

Szó esett arról is, hogy Európa nagy része energetikai értelemben nem önellátó, Magyarország is túlnyomórészt külföldről, azon belül is Oroszországból szerzi be a szükséges gázmennyiséget. 

Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Faktum adásának felvételén
Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Faktum adásának felvételén
Fotó: MH/Katona László

A baloldal újabb és újabb korrupciós botrányaival kapcsolatban Dömötör Csaba úgy fogalmazott: a baloldal semmit sem változott, és ha lehetőséget kapna, a 2010 előtti brigád térne vissza, ugyanúgy kiépítenék a közpénzszivattyúkat.

Objektum doboz

A Faktum már elérhető a legnépszerűbb felületeken is!

Hallgassa meg adásainkat

‎

A műsor házigazdája: Őry Mariann

Készítette: Görgényi Levente, Németh Zoltán

Főszerkesztő: Petán Péter

Kapcsolódó írásaink

Életek múlhatnak a felelőtlen álhíreken

ĀNehéz megjósolni az ukrajnai események alakulását, hiszen Moszkva haditervével kapcsolatban csak találgatni tudunk – mutatott rá Kosztur András, a XXI. Század Intézet vezető kutatója a Faktumban

Magyarország is célpont lehet

ĀAz egyetlen járható út hazánk számára, hogy kimaradunk a háborúból, ameddig csak lehet – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő a Faktumban

A gyermekvédelmi törvényt támadják

Ā„Ilyen típusú durva beavatkozás belügyekbe az Európai Bíróság részéről még soha nem történt" – hívta fel a figyelmet ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője a Faktumban.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom