Európai Unió

Menczer Tamás: Az európai emberek változást akarnak, ez a választáson egyértelműen kiderült! + Videó

Amikor az Európai Unió létrejött, és amikor Magyarország 20 évvel ezelőtt belépett az EU-ba, akkor volt két világos cél: Európában legyen béke, és legyen jólét

Brüsszelben a háborút építik, az életszínvonalat meg rombolják, ezért mondja a magyar kormány azt, hogy változás kell az Európai Unióban – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebookra kedden kora este feltöltött videójában.

Menczer Tamás: Az európai emberek változást akarnak, ez a választáson egyértelműen kiderült! + Videó
Menczer Tamás: Az európai emberek változást akarnak, ez a választáson egyértelműen kiderült!
Fotó: MH archív/Papajcsik Péter

Az EU-ban eredetileg – folytatta – arra szövetkeztek a tagországok, hogy közösen, egymást tisztelve építik Európa békéjét.

Ehhez képest nem a békét építik, hanem a háborút – vélekedett. Továbbá arra szövetkeztek, hogy a jólétet építik, hogy az embereknek minél jobb legyen, időről időre egy-egy lépést tudjunk tenni előre, és az életszínvonal mindig egy picit növekedjen.

„Ehhez képest Brüsszelben az összes döntésükkel, az összes gazdasági, szankciós, energetikai, mezőgazdasági és mindenfajta döntésükkel az európai életszínvonalat rombolták. Egy csomó pénzt kivettek az »önök« zsebéből, meg az összes európai ember zsebéből, meg az államok és államháztartások zsebéből” – fogalmazott.

Közlése szerint 2022-ben, miközben a magyar embereket a rezsicsökkentéssel meg tudták védeni az energiaárak elszabadulásától, a háborús helyzet és szankciós döntések miatt az ország energiaszámlája tízmilliárd euróval, vagyis 4000 milliárd forinttal nőtt.

Ez azt jelenti, hogy 4000 milliárd forintot nem tudtak utakra, járdákra, fejlesztésekre, bérekre, vagy „akármire” fordítani, mert az energiát kellett kifizetni. „Ezért mondjuk azt, hogy változás kell Brüsszelben” – fogalmazott Menczer Tamás.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink