Európai Unió

„Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának!”

Deutsch Tamás kijelentette: nem fogjuk hagyni, hogy hazánkból bevándorlóországot csináljanak

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió Bírósága 200 millió euró, valamint további napi egymillió euró megfizetésére kötelezné Magyarországot, amiért nem engedi be határain az illegálisan érkező migránsokat, „nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának!” – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön.

„Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának!”
Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője
Fotó: MTI/Lehoczky Péter

Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön kihirdetett ítélete szerint Magyarország nem teljesítette a bíróságnak a – befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban – 2020 decemberében hozott ítéletben foglaltakat. Magyarország „a lojális együttműködés elvének megsértésével szándékosan kivonja magát a nemzetközi védelemmel kapcsolatos közös uniós politika egészének, valamint az EU-ban jogellenesen tartózkodó, unión kívüli országok állampolgárainak kitoloncolására vonatkozó szabályok alkalmazása alól” – írták.

Deutsch Tamás az uniós bíróság ítélete kapcsán leszögezte: „megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!”. Emlékeztetett: a magyar emberek több ízben is határozattan kimondták, hogy nem akarnak bevándorlóországban élni.

„Nem fogjuk hagyni, hogy hazánkból bevándorlóországot csináljanak! Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának! Megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!” – emelte ki Deutsch Tamás.

Kapcsolódó írásaink