Európai Unió

Deutsch Tamás: A magyarok elsöprő többsége békepárti állásponton van

A magyarok elsöprő többsége békepárti állásponton van, amelyet a Fidesz–KDNP meg fog jeleníteni az európai politikában – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP EP-listavezetője csütörtökön Kiskunfélegyházán, sajtótájékoztatón.

Deutsch Tamás: A magyarok elsöprő többsége békepárti állásponton van
Deutsch Tamás a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary) 2024. április 26-án
Fotó: MH/Balogh Dávid

Deutsch Tamás azt mondta, az idei EP-választások alapvető tétje az, hogy továbbra is a háború felé sodródik-e Európa, vagy pedig bekövetkezik „egy gyökeres politikai fordulat”, és Európában a politikai döntéshozatalban felerősödik a békepárti álláspont. Hozzátette, nem mi, magyarok határoztunk így, hogy ekkora jelentősége legyen, hanem Európa történelme, története alakult így.

A kormánypárti politikus úgy véli, hogy „egy felfoghatatlan háborús pszichózis eluralta az európai politikát, és Európa egyre nagyobb sebességgel rohan a háború felé”, amelyet a brüsszeli bürokrácia, az állam- és kormányfők döntő többsége és velük együtt a magyar ellenzék támogat.

Leszögezte: a Fidesz és a KDNP azt vállalja, hogy bármekkora is az ellenszél, a magyar polgárok elsöprő többsége által képviselt békepárti álláspontot fogja megjeleníteni az európai politikában. Ezzel szemben a magyar ellenzék a külföldi finanszírozóik háborúpárti álláspontját képviseli – fűzte hozzá.

Deutsch Tamás emlékeztetett arra, hogy Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta az idei lesz az ötödik választás, és az eddigi négy EP-választás mindegyikén győzelmet aratott a Fidesz–KDNP. Ezt azzal a természetességgel képviselt állásponttal lehet magyarázni, hogy a Fidesz–KDNP-nek Brüsszelben is Magyarország az első – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Mi úgy gondoljuk, a magyar polgároktól kapott bizalom arra teremt lehetőséget, hogy a magyar nemzeti érdeket képviseljük a lehető legkövetkezetesebben, legharcosabban, vitákat vállalva ezzel – tette hozzá.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője felszólalásában reményét fejezte ki, hogy egyre többen fogják erősíteni a Fidesz–KDNP háborúellenes gondolatait Brüsszelben és Magyarországon is, illetve egyre többen döbbenek rá, hogy mi a tétje ennek a választásnak.

Csányi József (Nemzeti Fórum), Kiskunfélegyháza polgármestere arról beszélt, hogy a háborús helyzettel ellentétben az Európai Unió alapítói békét szántak Európának, és a magyarok most is egy ilyen Európában szeretnének élni.

Kapcsolódó írásaink