Európai Unió

Az Identitás és Demokrácia EP-frakciója Ursula von der Leyen megbízatásának végét reméli

Gerolf Annemans szerint az EB elnöke a zöldideológia rabjává vált

Az Identitás és Demokrácia (ID) frakciója az Európai Parlamentben azt szeretné, ha Ursula von der Leyen az európai választások után távozna az Európai Bizottság éléről. A frakció további célja, hogy az uniós migrációs csomag ne lépjen életbe – jelentette ki Gerolf Annemans belga képviselő, a frakció elnöke a tagpártok prágai konferenciája utáni sajtótájékoztatón.

Az Identitás és Demokrácia EP-frakciója Ursula von der Leyen megbízatásának végét reméli
Gerolf Annemans, az ID (Identity and Democracy) Foundation elnöke, a belga Vlaams Belang (Flamand Érdek) európai parlamenti képviselője
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Bízom abban, hogy von der Leyent az Európai Bizottság élén értelmesebb és elfogadhatóbb személy fogja felváltani” – mondta Gerolf Annemans újságíróknak. Úgy vélte, hogy Von der Leyen rabja a zöld ideológiának, amely a zöldmegállapodás (Green Deal) programjának elfogadásában mutatkozott meg a leginkább.

„Az utóbbi öt év jelképének már nem lenne szabad visszatérnie az Európai Bizottság élére. Az ID további célja a migrációs paktum semmissé nyilvánítása” – szögezte le a sajtótájékoztatón a belga politikus.

Az Identitás és Demokrácia frakció politikusai azért tanácskoztak Prágában, hogy támogatásukról biztosítsák párttársukat, a Tomio Okamura vezette Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalmat, amely választási nagygyűlést tart a cseh fővárosban. Az ID programjának kulcselemei a demokrácia, a szuverenitás, a nemzeti önazonosság, a nemzeti specifikumok tisztelete, valamint a szabadság – jelentette ki Tomio Okamura a konferencián.

„Az Európai Uniónak fenn kell tartania az alapvető szabadsájogokat, de a tagállamoknak szuveréneknek kell maradniuk” – hangsúlyozta a cseh politikus, akinek beszédét a CTK hírügynökség ismertette.

Az SPD a legutóbbi európai választásokon kilencszázalékos támogatást szerzett, és két képviselőt küldhetett az Európai Parlamentbe.

Kapcsolódó írásaink