Európai Unió

Dömötör Csaba: A baloldal már megint Magyarország ellen kampányol

Azt akarják, hogy ne kapjuk meg az uniós forrásokat

A magyar baloldal már megint azért kampányol, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat, de a júniusi választáson „stoptáblát rakhatunk” eléjük – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalára feltett videóban pénteken.

Dömötör Csaba: A baloldal már megint Magyarország ellen kampányol
Dömötör Csaba
Fotó: MH-archív/Purger Tamás

Dömötör Csaba arról beszélt: az Európai Parlament ebben a ciklusban még egyszer, utoljára megszavazott egy Magyarország elleni határozatot.

A magyar baloldali képviselők is „hozták a szokásost”, és kampányoltak ezért a Magyarország ellenes határozatért.

Értékelése szerint még súlyosabb, hogy amikor gombot kellett nyomni, momentumosok, MSZP-sek és DK-sok is megszavazták ezt a jelentést.

A magyar baloldalnak már megint „papírja van arról”, hogy azért kampányolnak, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat. A jelentés 8. pontja ugyanis úgy szól, hogy az Európai Bizottság fagyassza be a forrásokat Magyarország számára.

Dömötör Csaba abszurdnak nevezte, hogy Magyarországon megválasztott, elvileg a hazájukat képviselő politikusok abban találják meg a munkájuk lényegét, hogy konkrétan ártsanak a magyar gazdaságnak.

„Amikor majd júniusban szavazunk, látványos stoptáblát rakhatunk ki azok elé, akik sohasem az országuk szempontjait nézik, hanem mások elvárásait. Ne engedjük, hogy folytathassák!” – fogalmazott az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink