Európai Unió

Orbán Viktor az EU belső piacáról tárgyalt

A miniszterelnök a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről is egyeztettet a korábbi olasz kormányfővel

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Enrico Letta korábbi olasz kormányfőt, akivel a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről is tárgyalt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor az EU belső piacáról tárgyalt
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Enrico Letta korábbi olasz kormányfőt a Karmelita kolostorban 2024. április 3-án. Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik, amelyet e hónapban tesz majd le az EU döntéshozóinak asztalára.

Enrico Letta Orbán Viktorral folytatott megbeszélésén ezért a legfontosabb téma az európai gazdaság versenyképességének helyreállítása volt, valamint a belső piac kiteljesítése újabb területekkel, például a védelmi politikával. Szóba került az EU bővítési stratégiája és a második félévben esedékes magyar uniós elnökség programja is – mondta Havasi Bertalan.

Kapcsolódó írásaink