Európai Unió

A munkahely biztonságot ad

Az Európai Parlament arról folytatott vitát, miért terjed Európában a bizonytalan foglalkoztatás és miként lehetne a leginkább rászoruló személyeket támogatni. Kósa Ádám a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában hangsúlyozta: „Felelősséggel tartozunk azért, hogy minél több állampolgárunk biztonságban érezze magát. Ennek kulcsa a megfelelő munkahely. Ha munka van, minden van.”

A munkahely biztonságot ad
Kósa Ádám Orbán Viktort idézte az EP-ben
Fotó: Facebook/Kósa Ádám

A képviselő rámutatott: „A Magyarországon megvalósuló munkaalapú gazdaság eredménye, hogy hazánkban egyre többen dolgoznak: 2023. júliusában a munkanélküliségi ráta Magyarországon mindössze 3,9 százalék volt, míg ezzel szemben az EU-s átlag 5,9 százalék, az euróövezet átlaga pedig 6,4 százalék.”

Kósa Ádám emlékeztetett: „A baloldal a megoldást mindig a segélyekben, így például a munkavégzés nélkül járó általános minimáljövedelemben látja. Ezzel szemben a Fidesz segélyezés és az ezzel járó kiszolgáltatottság helyett munkahelyeket teremt, mert azt valljuk, hogy a szegénység csökkentéséhez is a munkahely a megoldás!”

A képviselő kiemelte: „A baloldal által sokat szidott magyar közmunkaprogramnak köszönhetően a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának kitettek aránya az Európai Unióban Magyarországon csökkent a legjobban, a teljes lakosságszámhoz viszonyítva 18,4 százalék volt tavaly, míg ez az adat 2010-ben 30 százalék volt.”

Kapcsolódó írásaink