Európai Unió

Orbán Viktor: Megvédjük a magyar embereket!

A miniszterelnök szerint Brüsszelből nem számíthatunk semmire, csak szankciókra

Brüsszelből nem számíthatunk semmire, csak szankciókra. Mi megvédjük a magyar embereket! – szögezte le közösségi oldalán a miniszterelnök.

Orbán Viktor: Megvédjük a magyar embereket!
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. január 27-én. Jobbról Törőcsik Zsolt műsorvezető.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor szerda délután kormányülésen vesz részt, amelynek a háborús infláció és az európai válság hatásainak enyhítése a központi témája. A kormányfő számtalan alkalommal kritizálta a nemzeti konzultáción résztvevők döntő többsége által ellenzett brüsszeli intézkedéseket. Erről beszélt múlt pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában is.

Akkor kifejtette: a konzultációból világos, hogy a magyarok azt gondolják, a szankciók az ukránoknak nem segítenek. Az oroszokat nem kényszerítik térdre, „viszont iszonyatos károkat okoznak nekünk", Európának, az európai gazdaságnak, benne Magyarországnak is. Ebben az évben Magyarország el fog veszíteni 3764 milliárd forintot, ami az elmaradt növekedés – fűzte hozzá, rámutatva, hogy a szankciók majdnem akkora veszteséget okoznak a magyar gazdaságnak, mint az összes magyar ember által fizetett személyi jövedelemadó.

Hangsúlyozta: az emberek tudják, értik a súlyos károkat és elutasítják a szankciókat, és azt akarják, hogy a hangjukat Brüsszelben is meghallják.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom