Európai Unió

Brüsszel több kárt okoz, mint hasznot

Egy szlovákiai portálon megjelent véleménycikkben tiltakozik Takács Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és Nagy Mohácsi Piroska, a London School of Economics and Political Science vendégprofesszora Brüsszel azon szándéka ellen, hogy kizárják az Erasmus+ programból a magyar diákokat

Brüsszel több kárt okoz, mint hasznot
Corvinus Egyetem
Fotó: Facebook/ Corvinus Egyetem

„Az Európai Bizottság, hogy úgy tűnjön, mintha erősítené az EU-t, éppen az ellenkezőjét teszi” – szögezte le Takács Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Takács Nagy Mohácsi Piroskával, a London School of Economics and Political Science vendégprofesszorával írt véleménycikket az Aktuality.sk-nak, amit a Mandiner idézett. Publicisztikájukban azt írták, az Európai Bizottság döntése az Erasmus-programok kapcsán több kárt okoz, mint hasznot. 

„Az Erasmus+ előnyei messze túlmutatnak a tanterven. A program lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy kapcsolatot teremtsenek és barátságokat alakítsanak ki európai társaikkal életük egy olyan szakaszában, amikor világnézetük kialakulása és jövőjük tervezése zajlik” – írták. „Hogyan segíti elő az olyan európai értékek, mint a demokrácia és a jogállamiság érvényesülését, ha a magyar diákokat nem engedik ilyen kapcsolatokhoz jutni? Mit használ Európának, ha fiataljai nem érintkeznek magyar társaikkal?” – tették fel a kérdést.

Mint ismert, Brüsszel ki akarja zárni az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból azokat a magyarországi oktatási intézményeket, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom