Életmód
Ez lehet Julia Roberts szépségének titka
Ezzel az étrenddel tartja magát formában

Nem is akárkitől kaphatunk vacsora ötleteket, ha olyan ételeket ennénk este, ami gyorsan elkészíthető, egészséges és még a mediterrán diéta receptek között is megtalálható. Julia Roberts a People magazinnak adott interjúban osztotta meg, mi a kedvenc vacsorája, amihez csak három összetevőre van szükség.
Julia Roberts is megenged magának egy kis sütit
Az interjúból kiderült, hogy a Micsoda nő! és a Sztárom a párom színésznője arra törekszik, hogy egész nap egészséges, fehérjében gazdag ételeket fogyasszon. Azt is elárulta, hogy vannak gyengéi, ezek pedig a sütik és a tészta – utóbbit gyakran eszi ebédre a csirke helyett. Nézzük, mivel éri el, hogy napközben jóllakottnak érezze magát.
- Először is egész nap vizet iszik a megfelelő hidratáció miatt.
- Kiadós reggelivel indítja a napot, jellemzően könnyű tojásétellel, amelyhez kovászos pirítóst, avokádót, áfonyát eszik. A kávé mellé kókuszvizet iszik.
- Az ebédje általában grillezett csirke salátával (ha nem cseréli le tésztára).
- A kedvenc gyors vacsorája vadlazac avokádóval, barna rizzsel és egy kis borral.
- Néha desszertként megenged magának egy csokis sütit.
Így készítse el a Micsoda nő kedvenc vacsoráját
Julia Roberts az esti főétkezése során a fehérjét, az egészséges zsírokat és a teljes kiőrlésű gabonákat helyezi előtérbe. Kedvenc vacsorája mindössze három fő összetevőből áll, és remekül illeszkedik a mediterrán étrendbe. Az Oscar-díjas színésznő vacsoratányérjára mindig kerül vadlazac, amely fehérjében igen gazdag, emellett omega-3 zsírsavakat, gyulladáscsökkentő antioxidánsokat, illetve az immunrendszer számára egészséges D-vitamint tartalmaz.
A lazac sütése igazán nem időigényes, 30 perc alatt finom, egészséges és egyszerű vacsorát varázsolhatunk a tányérunkra.
Vadlazac tökéletes pácban
Hozzávalók
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek méz
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- ½ tk őrölt pirospaprika
- 4 (150 g-os) bőrös lazacfilé
- ¼ tk só
A vadlazac elkészítése
- Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Egy kis tálban keverjen össze 2 evőkanál olajat, szójaszószt és mustárt, 1 evőkanál mézet, 1 teáskanál vöröshagymaport és fokhagymaport, valamint ½ teáskanál őrölt pirospaprikát, amíg jól össze nem keverednek.
- Helyezze 4 (140 grammos) lazacfilét egy nagy, cipzáras műanyag zacskóba. Öntse bele a pácot, és óvatosan rázza meg a zacskót, hogy a lazac befedje a pácot. A zacskó lezárása előtt nyomja ki belőle a lehető legtöbb levegőt. Helyezze a zacskót egy nagy tányérra és tegye hűtőbe 10-15 percre.
- Béleljen ki egy nagy, peremes tepsit sütőpapírral. Vegye ki a lazacot a pácból, óvatosan rázza le róla a felesleges pácot (a pácot dobja ki). Helyezze a lazacot bőrével lefelé az előkészített tepsire. Szórja meg ¼ teáskanál sóval. Süsse addig, amíg enyhén megpirul, nagyjából 9-10 percig. Fedje le alufóliával, és hagyja pihenni 5 percig tálalás előtt.
Az Oscar-díjas színésznő a lazacot barna rizzsel és avokádóval szereti párosítani, hogy megfelelően laktató ételt készítsen. A barna rizs segíti az emésztést, sőt, még fehérjét is tartalmaz, míg az avokádó tele van szívbarát zsírokkal, rostokkal és fehérjével, amelyek élénk ízt adnak a tányérjának - írta meg a Mindmegette.
