Életmód
Hogy hat az étkezés a stresszoldásra?
Egy táplálkozási szakértő tanácsai

Megjegyezte, hogy az érzelmi állapot fokozásának egyik leggyorsabb módja az étcsokoládé fogyasztása. Összetevői serkentik az endorfinok felszabadulását, és körülbelül negyven gramm elegendő a látható hatás eléréséhez.
A szakember szerint érdemes többféle káposztát – fehér káposztát, kelbimbót és brokkolit – beilleszteni a napi étrendbe. Ezek a zöldségek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a szorongás és a depresszió súlyosságát. Továbbá a keresztesvirágúak családjába tartozó növények gazdagok kénvegyületekben. Ezek az elemek segítenek aktiválni a tumorsejtek növekedésének elnyomásáért felelős enzimeket.
A táplálkozási szakértő felsorolta azokat az ételeket is, amelyek szintén segíthetnek a stressz enyhítésében. Ilyenek például a zeller, az édesgyökér, a kamillatea, az olívaolaj, a fokhagyma, a magas zsírtartalmú hal, valamint a bogyós gyümölcsök, mint az áfonya, a málna, a szeder és a fekete ribizli. Szerinte ezek az ételek támogatják a szervezetet az érzelmi stressz időszakaiban, és segítenek finoman stabilizálni a testet.
