Életmód
Mennyire hasznos a kovászos kenyér?
Nagyrészt pszichológiai gyökerű

A szakember szerint egyes közösségi média felhasználók és táplálkozási szakértők tévesen úgy vélik, hogy a kovászos kenyérben található élesztő negatívan befolyásolja a bélflórát, tápanyaghiányt okoz, fokozza a rothadási folyamatokat, és hozzájárul a súlygyarapodáshoz.
Zolotareva azonban megjegyezte, hogy a 200°C körüli hőmérsékleten sütés elpusztítja a tésztában lévő összes élesztőt. A szakértő hozzátette, hogy a kovászos kenyér veszélyeivel kapcsolatos mítosz nagyrészt pszichológiai gyökerű: az emberek könnyebben hibáztatják az élesztőt, mint elismerik a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód hatását.
A biotechnológus felidézte, hogy az emberiség már sok ezer éve használ élesztőt, és annak biztonságosságát számos mérvadó tudományos tanulmány igazolta.
