Életmód

Milyen előnyei vannak a fehér lisztből készült termékek elhagyásának?

Érdemes megfontolni

A kenyér, a sütik, a sütemények, a tészta és más fehér lisztből készült termékek elhagyása jótékony hatással van a szervezetre - számolt be V. Giglio táplálkozási szakértő a Terrának adott interjújában.

Milyen előnyei vannak a fehér lisztből készült termékek elhagyásának?
Képünk illusztráció
Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Szerinte a liszttermékek elhagyása segít normalizálni a vércukorszintet, így könnyebbé válik az étvágy szabályozása. Továbbá csökkenti a szervezetben az általános gyulladást, ami különösen fontos az elhízásban és metabolikus szindrómában szenvedők számára.

A táplálkozási szakértő hozzátette, hogy az étrend módosítása csökkenti az étkezés utáni álmosságot, és segít fenntartani a magas energiaszintet egész nap. Emellett csökkenti az édesség utáni sóvárgást, ami különösen fontos azok számára, akik fogyni szeretnének és javítani szeretnének a bélrendszerük egészségén.

Kapcsolódó írásaink