Életmód
A természetes dopping az agynak
Titka az összetételében van

„A fő titok a zöld tea összetételében rejlik: vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, katechinek. Érdemes külön megemlíteni az EGCG katechint, mivel ez felelős a „sejttisztításért”, ami segít az agynak megszabadulni a felhalmozódott méreganyagoktól” – jegyezte meg Chaevskaya. A szakember azt tanácsolta, hogy naponta kettő-négy csésze kiváló minőségű, frissen főzött teát igyunk meg a pozitív hatás elérése érdekében – írja a sports.kz.
Elmondta azt is, hogy a zöld teát két-három percig kell áztatni 70-80 fokos vízben. A koffeintartalom miatt azonban az érzékeny emberek túlzott fogyasztás esetén pulzusszám-emelkedést vagy alvási problémákat tapasztalhatnak.
Csajevszkaja megjegyezte azt is, hogy a gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvedőknek orvoshoz kell fordulniuk, mielőtt zöld teát fogyasztanának. A vérszegénységben szenvedőknek pedig nem ajánlott közvetlenül étkezés után teát inni, előtte legalább egy órás szünetet kell tartaniuk – zárta gondolatait a táplálkozási szakértő.