Életmód
Nyolc étel, amely kordában tartja a koleszterint
Érdemes beépíteni a napi étrendbe

Ezek az ételek gazdagok egészséges, egyszeresen telítetlen zsírsavakban, beleértve az olajsavat és az omega-3-at, valamint élelmi rostokban, amelyek csökkentik a koleszterin felszívódását a belekben.
Lyusik megjegyezte, hogy a lazac az omega-3 zsírsavak mellett káliummal és magnéziummal is ellátja a szervezetet.
Ezek segítenek normalizálni a vérnyomást, javítják a vérkeringést és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Az orvos arra is emlékeztetett, hogy a koleszterin minden állat és ember sejthártyájában jelen van.
Ez a zsírszerű anyag fontos szerepet játszik a sejtek működésének szabályozásában: koleszterin nélkül az epesavak, a D-vitamin és egyes hormonok nem tudnának szintetizálódni.
Emellett a szakértő megjegyezte, hogy a megemelkedett koleszterinszint veszélyesnek tekinthető – összefüggésben áll az érelmeszesedés kockázatával – írta meg a sports.kz.
A túlzott koleszterinszintet gyakran a nagy mennyiségű egyszerű szénhidrát, telített és transzzsír okozza az étrendben.