Életmód
Egyszerű házi praktika a tökéletes reggelihez
Ecet a titok nyitja

Ecettel könnyebb: így marad épen a tojás
A biztos tipp a tökéletes, repedésmentes tojásokhoz az ecet: körülbelül két evőkanállal kell az ecetet a főzővízhez adni, majd a tojásokat a kívánt keménységig főzni.
Fontos: a főzés előtt szúrja meg a tojás tompább végét egy tojáspunkciós tűvel vagy gombostűvel. Ezzel a benne lévő légbuborék eltávozhat, és jelentősen csökken az esélye, hogy a tojás megrepedjen. Ha mégis megrepedne, az ecet segít abban, hogy a fehérje ne folyjon ki a héjból, hanem azonnal megalvadjon.
Ne a hűtőből tegye a tojást a vízbe
Egy másik hasznos tanács: ne közvetlenül a hűtőből tegye a tojást a forró vízbe, hanem hagyja, hogy szobahőmérsékletre melegedjen. Így csökkenthető a hőmérséklet-különbségből adódó repedésveszély.
Ha ezeket a pontokat betartja, semmi sem állhat egy finom és tökéletesen megfőtt reggeli tojás útjába.
Ha mindig ugyanolyan állagú tojást szeretne, érdemes lehet tojásfőzőt használni – az állandó minőségért.