Életmód
Ez a nyári gyümölcs rengeteg vitamint tartalmaz

Milyen előnyei vannak a sárgabaracknak?
Egy táplálkozási szakértő szerint számos előnnyel járnak, és segíthetnek megvédeni az oxidatív stressztől.
A sárgabarack alacsony kalóriatartalmú, és egészséges oldható rostot, káliumot és C-vitamint biztosíthat a bélrendszer számára.
Egy nyers sárgabarack a következőket tartalmazza:
- 17 kalória
- 0,5 g fehérje
- 0,14 g zsír
- 4 g szénhidrát
- 0,7 g rost
- 3 g cukor.
Bár a sárgabarack nem tartalmaz semmilyen különleges tápanyagot, gazdag rost-, C-vitamin-, A-vitamin-, béta-karotin- és káliumforrást biztosít nagyon kevés kalóriával.
A sárgabarackban található rost elsősorban oldható pektin, amely lelassítja az emésztést, így hosszabb ideig tart a teltségérzet, és segít a vércukorszint szabályozásában.
A sárgabarack egyik fő előnye az antioxidánsok mennyisége és változatossága, beleértve a C-vitamint, az E-vitamint és a béta-karotint.
Jellegzetes narancssárga színük miatt talán nem meglepő, hogy a sárgabarack rengeteg béta-karotint tartalmaz, egy olyan vegyületet, amelyet a szervezet A-vitaminná alakít. A béta-karotin különösen jót tesz a szem egészségének.
A sárgabarack luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek antioxidáns vegyületek, amelyekről ismert, hogy támogatják a szem egészségét.
A gyümölcsökben található polifenolok (növényi vegyületek) szintén jótékony hatással vannak a szív egészségére.