Életmód
Ezek az ételek segítenek fejfájáskor
Az erős immunrendszer ellenállóbb

A fejfájásnak számos különböző fajtája létezik. A rendszeresen és hosszan jelentkező fájdalommal érdemes szakemberhez fordulni, de a hormonok vagy a front okozta fejfájás ellen mi magunk is sokat tehetünk. Az egyik lehetőség, hogy változtatunk az életmódunkon, például az étkezéseken. Vannak ugyanis olyan alapanyagok, amelyek segíthetnek enyhíteni a kínzó tüneteket.
Már a megelőzésben is sokat számít a helyes táplálkozás, és emellett a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Az étrendünk legyen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amelyet kiegészíthetünk egy multivitaminos táplálékkiegészítővel is. Az erős immunrendszer ellenállóbb a frontok hatásaival szemben.
A fejfájás szempontjából a legfontosabbak az E- és B-vitamin, a cink, a szelén, a kálium és a magnézium. Ezeknek a pótlására a legjobb ételek az alábbiak: banán, alma, burgonya, szőlő, kukorica, halak és olajos magvak. A paradicsom, a zabpehely, a tojás, a zöld leveles növények és a hüvelyesek is segítenek emelni az E-, valamint a D-vitamin szintjét.
Segíthetnek még a gyógyteák is, ezenkívül fejfájáskor érdemes csökkenteni a dohányzás mértékét, illetve az alkoholfogyasztás is kerülendő.