Életmód
Fejfájást okozhat a sajt?
Egyik kedvenc ételünk nem veszélytelen

Ez a termék A-, D-, E-, K-vitamint, valamint kalciumot, foszfort, rezet és más fontos mikroelemeket tartalmaz. Azonban tartalmaz tiramint, egy olyan anyagot, amely fejfájást válthat ki.
Ráadásul a magas sótartalom miatt a sajt nem ajánlott magas vérnyomásban szenvedőknek. Az orvos azt tanácsolja a hipertóniás betegeknek, hogy részesítsék előnyben a sós és friss fajtákat, például a mozzarellát. Ezenkívül a sajtot magas kalóriatartalma miatt az elhízásban szenvedőknek korlátozottabb mennyiségben kell fogyasztaniuk.
Solomatina nem javasolja a várandósoknak, hogy penészes sajtokat fogyasszanak, mivel ezek tartalmazhatnak listeria baktériumot, amely súlyos szövődményeket okozhat.
A táplálkozási szakértő szerint a biztonságos napi sajtbevitel ötven gramm. Ha azonban egy személy aktívan sportol, és szabályozza a kalória- és sóbevitelét, akkor elfogadható az adag száz grammra növelése.