Életmód

„Arany” a konyhában

Mindössze napi 15 gramm megakadályozza az ízületi gyulladást és a cukorbetegséget

Lehet finomítatlan és finomított is számol be a Sports.kz.

„Arany” a konyhában
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az olívaolaj mérsékelt mennyiségben történő fogyasztása jótékony hatással van az emberi szervezetre – számol be a style.rbc.ru. Anastasia Efimova és Alexandra Razarenova táplálkozási szakértők meséltek az olívaolaj előnyeiről. A legjobbnak az extra szűz olívaolajat tartják.

Az olívaolaj segít a reumatoid artritisz elleni küzdelemben, amelyben az immunrendszer megtámadja az egészséges ízületi sejteket. Ez a termék enyhíti az ízületi gyulladást és enyhíti a fájdalmat. Az olívaolajjal készült ételek csökkentik a cukorbetegség kockázatát. Az olaj befolyásolja a szervezet inzulinérzékenységét.

Az olajban lévő olajsav megakadályozza a rák kialakulását. Az olívaolaj ritka antioxidánsokat, valamint E- és K-vitamint tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a szív optimális működéséhez.

Ajánlott naponta 15-30 g olívaolajat fogyasztani különböző ételekben.

Kapcsolódó írásaink