Életmód

Ez a zsíros élelmiszer megakadályozza a stroke-ot és a rákot

Megvédi a szemet a szürkehályogtól

Az avokádó egy tápláló élelmiszer, amelyet általában gyümölcsként emlegetnek – számolt be róla az Rbc.ru. Magas a zsírsavtartalma, amely jótékony hatással van a szervezetre. Hozzájárul a rákos sejtek elleni küzdelemhez – írta a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

Ez a zsíros élelmiszer megakadályozza a stroke-ot és a rákot
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Phanie/Garo

Az avokádóban lévő kálium csökkenti a szív- és vesebetegségek kockázatát. Az avokádó rostokban gazdag, ami támogatja az egészséges bélflóra fenntartását, és segít megelőzni a zsírok lerakódását.

Az avokádó segít 20 százalékkal csökkenteni a „rossz” koleszterin szintjét a vérben, ami csökkenti a stroke és a szívroham kockázatát.

Az avokádó egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek növelik a tápanyagok felszívódását a szervezetben.

Az avokádóban található lutein, zeaxantin és karotinoidok csökkentik a szürkehályog és más szembetegségek kialakulásának kockázatát.

Naponta körülbelül 50 g avokádót kellene fogyasztani, de magas kalóriatartalma miatt legfeljebb 100 g-ot.

Kapcsolódó írásaink