Életmód
E nélkül az étel nélkül a cukor és a koleszterinszint emelkedik
Súlyos következmények lehetnek

A betegség összefügg a rossz alvással, a stresszel, a testmozgás hiányával és a helytelen táplálkozással.
Mint Kerry Conlon táplálkozási szakértőre hivatkozva beszámol, a koleszterin- és vércukorszint befolyásolásában segít a rostok fogyasztása. Elég például, ha minden étkezésbe beiktatunk egy adag zöldségsalátát.
Ráadásul az ilyen ételek, ahogy az orvos megjegyezte, segítenek az embernek „telítettebbnek érezni magát, amely segíthet természetesen csökkenteni az adagokat”. Ez pedig megelőzi az elhízás kialakulásának kockázatát, ami a szervezetben bekövetkező, veszélyes változások másik provokátora.
A táplálkozási szakértő azt is javasolta, hogy fogyasszunk több teljes kiőrlésű gabonából készült terméket, hüvelyeseket, ne mondjunk le a halról, baromfiról, tejtermékekről, diófélékről, tojásról és olívaolajról sem.
A metabolikus szindróma kialakulását számos tünet jelzi. Ezek általában az állandó szomjúságérzet és a fokozott vizelés, a fáradtság, a bőr elváltozásai, bizsergés és zsibbadás a lábakban.