Életmód

Ez a gyümölcs csökkenti a szívroham rizikóját

Nemcsak finom, de egészséges is

A körte nemcsak finom és lédús gyümölcs, de az egészséges étrend elengedhetetlen része. Vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban gazdag, erősítheti az immunrendszert, támogathatja a szív és az emésztőrendszer egészségét, valamint növelheti az energiaszintet, és javíthatja az általános egészségi állapotot – írta meg a Kubnews.ru.

Ez a gyümölcs csökkenti a szívroham rizikóját
Nemcsak nyersen fogyasztható, nagyon finom desszert is készíthető belőle
Fotó: Hans Lucas via AFP/Hans Lucas/Lilian Cazabet

A körte C-vitamint tartalmaz, amely erős antioxidáns, erősíti az immunrendszert, és felveszi a harcot a káros szabad gyökökkel szemben. A C-vitamin javítja a vas felszívódását, amely különösen fontos a vérszegénységben szenvedők számára. A körte K-vitamint is tartalmaz, amely elengedhetetlen a normális vérműködéshez és a csontok egészségéhez.

Egyik legfontosabb összetevője az élelmi rost, amely normalizálja az emésztést, és megelőzi a székrekedést. Segítenek eltávolítani a méreganyagokat és a toxinokat a szervezetből, javítják a bélműködést, és csökkentik a vér koleszterinszintjét. Magas rosttartalmának köszönhetően a körte segít az étvágy szabályozásában és a normál testsúly fenntartásában is.

Számos ásványi anyagot, például káliumot, magnéziumot és rezet is tartalmaz. A kálium segít fenntartani a normális vérnyomást és szívműködést, és javítja az idegrendszer működését. A magnézium erősíti a csontokat és az izmokat, valamint javítja az alvás minőségét, és csökkenti a stressz-szintet. A réz viszont javítja az anyagcserét és a vas felszívódását, amely különösen fontos a menopauzában lévő nők számára.

Kapcsolódó írásaink