Életmód

Kiszárítják a szervezetet ezek a zöldségek a hőségben

Ne fogyassza őket

A forró napokon sok ínyenc „zöldségesebbé” és „gyümölcsösebbé” teszi étrendjét. Sok esetben ez a döntés helyes – számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Kiszárítják a szervezetet ezek a zöldségek a hőségben
Képünk illusztráció
Fotó: Anadolu via AFP/Rasid Necati Aslim

A frissítő ételek segítik a szervezetet a magas hőmérsékletű körülmények között.
De vannak olyan zöldségek, amelyek éppen ellenkezőleg, akadályozzák a hőségben. Ilyen például a hagyma és a fokhagyma.
A fűszeres zöldségek kedvelőinek rossz hír: az ilyen ételek ronthatják az ember állapotát a forróságban.
Az ok egyszerű: a hagyma- és fokhagymafogyasztás következtében a szervezet „felmelegszik”, a testhőmérséklet emelkedik, és fokozódik az izzadás.
A szervezet vizet veszít, amely növeli a kiszáradás és az egészségi állapot hirtelen romlásának kockázatát a hőségben.
Ezért a forró nyári napokon kívánatos meggondolni a hagyma és a fokhagyma fogyasztását.
Ugyanezen okból a hőségben nem szabad sok sót adni az ételekhez. A csípős fűszerek túlzott mennyisége is károsíthatja a szervezetet.

Kapcsolódó írásaink