Életmód
Segítenek csökkenteni a cukor- és koleszterinszintet
Az oldhatatlan rostok kefeként tisztítják az emésztőrendszert

A rosttartalmú élelmiszerek azért előnyösek, mert segítenek szabályozni a vércukorszintet, befolyásolják az éhség- és jóllakottságérzetet.
Ezenkívül a rostok fontos szerepet játszanak az emésztésben, mivel mechanikusan mozgatják az ételt a gyomor-bél traktuson keresztül.
Az oldható rostok segítenek csökkenteni a vércukor- és koleszterinszintet. Olyan élelmiszerek bővelkednek rostokban, mint a zabpehely, a bab és a hüvelyesek, valamint egyes gyümölcsök és zöldségek. Az oldhatatlan rostok kefeként tisztítják az emésztőrendszert.
Melyik rost emészthető jobban?
Az oldható rostok (pl. az uborkában, áfonyában, babban, diófélékben) segítik az emésztés lassítását. Így a cukrok hosszabb ideig szabadulnak fel és emésztődnek meg, és a cukorszint is szabályozott.
A „száraz” rostokat is sikerrel használhatja. Az ilyen tartalmú készítményeket gyógyszertárakban, szupermarketekben és bioboltokban találhatjuk meg.