Életmód

Ha ezeket esszük, garantáltan nem csípnek majd meg a szúnyogok!

Változtatnunk kell a táplálkozási szokásainkon

Amikor úgy érezzük, hogy a világ összes szúnyogriasztóját magunkra kentük, és még mindig csípnek a vérszomjas dögök, akkor nem árt egy pillantást vetnünk az étrendünkre, lehet, hogy ott a kulcs a távoltartásukhoz – írta meg a Mindmegette.hu.

Ha ezeket esszük, garantáltan nem csípnek majd meg a szúnyogok!
Sokszor egy szúnyogirtó spray is megteszi a hatását, de ahhoz, hogy még csak ránk se akarjanak nézni a vérszívók, változtatnunk kell a táplálkozási szokásainkon
Fotó: NurPhoto via AFP/NurPhoto/Soumybrata Roy

Senki sem szeretne vakarózni egész nap, így természetes, hogy mindenki el akarja kerülni ezeket a vérszomjas rovarokat. Sokszor egy szúnyogirtó spray is megteszi a hatását, de ahhoz, hogy még csak ránk se akarjanak nézni, ahhoz változtatnunk kell a táplálkozási szokásainkon – idézi a BorsOnline Eva Bucknert, a Florida Egyetem adjunktusát, aki azt vizsgálta, hogy hogyan hat az általunk elfogyasztott étel és ital a szúnyogokra, azaz vonzzák vagy taszítják a rovarokat bizonyos ételek. Tapasztalatai alapján ha az alábbi ételeket fogyasztjuk, jó eséllyel távol tarthatjuk magunktól a vérszívókat!

BAZSALIKOM, ZSÁLYA, ROZMARING

Egy kutatás alapján, azok az emberek, akik eukaliptoltartalmú ételeket fogyasztottak, azokat nem érte csípés. Az eukaliptol egy aromás vegyület, amely a bazsalikomban, a zsályában és a rozmaringban található.

FOKHAGYMA

A fokhagyma nemcsak betegségek megelőzésére és a vámpírok elűzésére, de esetünkben más vérszívók távol tartására is kiválóan alkalmas.

GRAPEFRUIT

A grapefruit nootkatone nevű vegyületet tartalmaz, amelynek különleges aromája hatékonyan taszítja a szúnyogokat. A grapefruit a szokásos rovarirtókhoz hasonlóan riasztja el a kis vérszívóinkat.

Kapcsolódó írásaink