Életmód

Mely zöldségek a legkárosabbak?

Nem mindenkinek jó ugyanaz

Sokan biztosak abban, hogy a zöldségek nem lehetnek károsak, hiszen ennek a termékkategóriának olyan jó híre van – számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Mely zöldségek a legkárosabbak?
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Azt azonban mindig érdemes tudni, hogy némelyikük nem biztos, hogy olyan hasznos, mint amilyennek szeretnénk.

Borsókonzerv

Ez a tény valószínűleg sokakat meglep, de napközben nem fogyaszthatunk három kanálnál többet ebből a termékből. Teljesen ki kell zárni a borsót azoknak, akiknek emésztőszervi betegségei vannak.

Emellett a termék veszélyes lehet a 65 év feletti emberek számára is.

Burgonya

Először is érdemes megjegyezni a termék összetételének túl magas keményítőtartalmát. Egy másik hátránya a sütésre adott különleges reakció: az ilyen főzés során mérgező anyagok szabadulhatnak fel.

Cékla

Általában a zöldség hasznosnak nevezhető, de vannak olyanok, akik nem tudnak céklát enni. Ezek közé tartoznak a csontritkulásban, emésztőrendszeri betegségekben és cukorbetegségben szenvedő betegek.

Kapcsolódó írásaink