Életmód
A legjobb anyagcsere-gyorsító ételek
Semmi sem hagy olyan maradandó nyomot, mint az egészséges táplálkozás
Amikor arról van szó, hogy étrenddel tartós hatást gyakoroljunk az anyagcserére, semmi sem hagy olyan maradandó nyomot, mint az egészséges táplálkozás.
A hosszadalmas diéta helyett olyan élelmiszereket találtunk, amelyek tele vannak tápanyagokkal, elősegítik a jóllakottság érzését, és egyszerű életmódbeli változtatásokat jelentenek, amelyeknek könnyen lehet helyet adni a bevásárlókosárban.
Lencse
A szervezetnek vasra van szüksége a kalóriaégető folyamatok hatékony végrehajtásához. A vas elősegíti az oxigén áramlását a szervezetben, ami elősegíti az energia és az anyagcsere növekedését. Tápanyag-minőség szempontjából az egyik abszolút legjobb étel a lencse. Ebben van a legmagasabb fehérjetartalom a növényi alapú élelmiszerek közül, bármely receptben könnyen helyettesítheti az állati fehérjét, és tele vannak rosttal.
Keresztesvirágúak
A keresztesvirágú zöldségek, mint a brokkoli, a káposzta, a karfiol és a kelbimbó, három alapvető tápanyagot tartalmaznak, amelyek elősegítik az anyagcserét: B-vitamint, kalciumot és C-vitamint. Tartalmaznak egy szulforafán nevű tápanyagot is, amely támogatja a méreganyagok és az ösztrogén méregtelenítését.
Babok
A bab egy anyagcsere-fokozó, rostban gazdag étel, amely étkezés után csökkenti az inzulinszintet, és idővel javítja az inzulinérzékenységet. Az eredmény? A szervezete kevesebb zsírt tárol. A bab kiváló fehérje- és vitaminforrás, a jóllakottság érzésében is segít.
Zab
A gluténmentes zab egy hihetetlenül egészséges teljes kiőrlésű gabona, amely számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valamint rostokat, így nagyszerű reggeli étel. A zab nemcsak az elfogyasztása után tartja alacsonyan az inzulinszintet, megakadályozva a vércukorszint-ugrásokat, amelyek azt jelzik, hogy a szervezet zsírt raktároz fel, hanem rengeteg rostot is tartalmaz. Ahogy a szervezet lebontja a rostokat, kalóriákat éget el.
Bogyós gyümölcsök
A bogyós gyümölcsök tápanyagban gazdag élelmiszerek. Csökkentik a tüdőrák kockázatát, lassítják a rák progresszióját, növelik az őssejtszintet, megvédik az őssejteket a stressztől, védik a DNS-t, fokozzák az immunreakciót és így tovább. A bogyók fogyasztása szintén jótékony hatással van az anyagcserére, stabilizálja a glükózszintet és csökkenti a testzsírtartalmat.
Magvak
A kendermag és a lenmag kiváló forrása az omega-3 és omega-6 zsírsavnak, amelyek egyaránt csökkentik a gyulladást és javítják az izmok véráramlását, hogy felpörgesse az anyagcserét. A szervezet működésének módja a hormonokon keresztül történik (pajzsmirigyhormon, inzulin, tesztoszteron, növekedési hormonok, hogy csak néhányat említsünk). Ezek a sejtválaszon keresztül működnek.