Életmód

Öt étel a tavaszi fáradtság ellen

Fogyasztásuk energiát ad anélkül, hogy megterhelné a szívet vagy a keringési rendszert

Tél végére kiürülnek tartalékaink, lemerül a szervezetünk, és megjelenik rajtunk a tavaszi fáradtság. Ebben az időszakban sokan panaszkodnak arra, hogy szinte egész nap hullafáradtak. Érdemes tudni, hogy léteznek olyan ételek, amelyek anélkül adnak energiát, hogy megterhelnék a szívet vagy a keringési rendszert – írja a Mindmegette.hu.

Öt étel a tavaszi fáradtság ellen
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/BSIP/COLLANGES

Tökmag

Rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Például kiváló minőségű fehérjék, omega–3 zsírsavak, B1-, B2-, B5- és B6-vitaminok, valamint olyan ásványi anyagok találhatóak benne, mint például a mangán, a réz, a vas, a magnézium vagy a foszfor. Ezek az összetevők együttesen támogatják az immunrendszert, és csökkentik a fáradtságot.

Avokádó

Nemcsak a jó zsírok forrása, amelyek hatására hosszabb ideig jóllakottnak érezhetjük magunkat, hanem rengeteg olyan tápanyagot is tartalmaz, amelyek jelentős mennyiségű energiát biztosítanak.

Banán

Kiváló szénhidrátforrás, ezért tökéletes választás, ha kimerültnek érezzük magunkat, szinte azonnal felturbózza az energiaszintet. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban is gazdag.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé teobromint tartalmaz, amely egy olyan természetes vegyület, amelynek segítségével pillanatok alatt visszanyerhetjük az energiánkat. Hatása hasonló a koffeinhez: növeli a mentális aktivitást és felpörget.

Tojás

Teljesen mindegy, hogy sütve vagy főzve, érdemes rendszeresen fogyasztani reggelire, ugyanis ez az étel is rendkívül hatásos a fáradtság ellen. A benne található fehérje és B-vitaminok szinte egész napra megfelelő energiaforrást biztosítanak.

Kapcsolódó írásaink