Egészség

Egy sebész megnevezte az ember számára legegészségesebb húst

Minden nap ehető

A csirkehús az emberi szervezet számára legelőnyösebb húsfajta.

Egy sebész megnevezte az ember számára legegészségesebb húst
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

A sebész szerint ennek a terméknek a fogyasztása nemcsak a belső egészségre, hanem a külső megjelenésre is jótékony hatással van.

„A csirkehúst minden nap lehet fogyasztani. Először is, ásványi anyagokat és A-, B-, C-, H-vitamint, káliumot, magnéziumot, cinket, vasat és foszfort tartalmaz. A zsírosabb húsrészek, mint például a combok, a csirkében található zsírsavaknak köszönhetően jótékony hatással vannak a bőr megfiatalítására, valamint a körmök és a haj erősítésére. Ezért a csirke kémiai tulajdonságait tekintve a legjótékonyabb és legsoványabb hús” – jegyezte meg.

Az orvos hangsúlyozta, hogy más húsfajták, különösen a sült húsok, erősen oxidáló hatásúak és gyulladást elősegítőek, ami felgyorsítja a bőr öregedését. Hozzátette azonban, hogy ezeknek a termékeknek a mértékletes fogyasztása nem okoz jelentős kárt, számol be a Sports.kz.

Kapcsolódó írásaink