Egészség
Ez az almaevés ideális időpontja
Legértékesebb része a héja és az alatta lévő pép

Táplálkozási szakértő szerint az alma legértékesebb része a héja és az alatta lévő pép. Itt koncentrálódnak a flavonoidok, a C-vitamin, a pektin és a szalicilsav, amelyek jótékony hatással vannak az immunitásra és az emésztésre.
Ezenkívül az alma gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban: káliumban, foszforban, kalciumban, magnéziumban, nátriumban, vasban, B- és E-vitaminban és folsavban.
Természetes savakat (almasav, citromsav, borkősav) is tartalmaznak, amelyek segítenek szabályozni az anyagcserét, a benzoesav és a klorogénsav pedig megakadályozza a vese- és epehólyag-kövek képződését.
Egy táplálkozási szakértő elmondta, hogy délután 5 óra után jobb, ha nem esznek almát és más gyümölcsöket, különösen azoknak, akik odafigyelnek a súlyukra. Ezek akár 12% szénhidrátot is tartalmaznak, ami súlygyarapodást okozhat.
Az ideális idő a második reggeli, körülbelül 11:00 óra. Ebben az időszakban érdemes előnyben részesíteni a közepes méretű, cukrozatlan fajtákat.
Az orvos azonban emlékeztetett arra, hogy az emésztőrendszeri problémákkal küzdők számára a friss héj kellemetlenségeket okozhat, írja a Sports.kz.
„Ezért jobb nekik almát sütni – a pektin megőrzi jótékony tulajdonságait” – vonta le a következtetést az orvos.