Egészség

Szakértő négy hatékony sóhelyettesítőt nevezett meg

Csökkentik a sóbevitelt és nem károsítják a szervezetet

Egy táplálkozási szakértő elmondta, hogy mely fűszerek és termékek segítenek megőrizni az ételek ízét és egészségügyi előnyeit, miközben csökkentik a sóbevitelt és nem károsítják a szervezetet.

Szakértő négy hatékony sóhelyettesítőt nevezett meg
Képünk illusztráció
Fotó: Jan Miracky / Robert Harding RF / robertharding via AFP

Vannak, akik egészségügyi okok miatt kénytelenek korlátozni az étrendjükben a sóbevitelt. A szakértő négy egészséges alternatívát nevezett meg.

„A bors, a kurkuma, a bazsalikom és az oregánó fokozza az ételek ízét, és segít megőrizni az ízek gazdagságát só nélkül” – magyarázta.

Ezek a fűszerek nemcsak ízt, hanem aromát és színt is adnak az ételeknek – tette hozzá.

Azt is javasolta, hogy a sómegvonással élők fogyasszanak zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket és omega-3-ban gazdag ételeket. Ez a pótlás különös figyelmet érdemel a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél, írja a Sports.kz.

Kapcsolódó írásaink