Egészség
Egy fűszer, amely kész természetgyógyász
Csökkenti a cukorszintet, küzd az öregedés ellen és javítja az alvást

Húshoz, halhoz, levesekhez, zöldségekhez, vagy akár teához és desszertekhez is hozzáadható – és nemcsak aromát, hanem egészségügyi előnyöket is ad.
A rozmaring segíti a szervezetet a jobb emésztésben, serkenti az epehólyag működését és támogatja a gyomornyálkahártya állapotát. Kivonatai csökkentik a fekélyek kockázatát, javítják a bélflórát és felgyorsítják az emésztést. Ezenkívül ez a zöld ág védi a májat a káros anyagok, beleértve a gyógyszerek hatásaitól.
Azok számára, akik figyelik a vércukorszintjüket, a rozmaring természetes segítség lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását és támogatja a hasnyálmirigy egészségét. Ez a gyógynövény antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást, küzdenek az öregedés ellen és védik a sejteket a károsodástól.
A kutatások azt mutatják, hogy a rozmaring nemcsak a szívet és a bőrt támogatja, hanem javítja a memóriát és csökkenti a stresszt is. Az illata aktiválja az agyat, oldja a feszültséget és segít a jobb alvásban - írja a sports.kz.
A rozmaring használata egyszerű – adjunk friss fűszernövényeket az ételekhez, teához vagy limonádéhoz. Vagy cseppentsünk néhány csepp illóolajat a fürdővízbe. Olyan finom illata van, hogy azonnal mély levegőt akarunk venni. Rozmaringot otthon is termeszthetünk – egy sima cserépben az ablakpárkányon.