Egészség
Édesség, ami életekbe kerülhet
Ragadós és viszkózus állaga gyakran fulladáshoz vezet

A rizst először megfőzik, majd sűrű, ragacsos masszává törik, és kis lepényeket formálnak belőle. Gyakran töltelékkel, például vörösbabpürével fogyasztják.
Egyszerűsége ellenére a mochi veszélyes lehet. Ragadós és viszkózus állaga gyakran fulladáshoz vezet, különösen idősebb embereknél és kisgyermekeknél, ha nincs idejük alaposan megrágni a terméket.
Japánban évente több tucat ilyen esetet jegyeznek fel, amelyek néha halálos kimenetelűek. Ezenkívül a mochi nehezen emészthető, és kellemetlenséget okozhat a gyomorbántalmakkal küzdőknél. Bizonyos esetekben a töltelék allergiás reakciót válthat ki. A kockázat csökkentése érdekében ajánlott lassan, kis darabokban és felügyelet mellett fogyasztani a mochit, különösen, ha gyermekek vagy idősek próbálják ki, számol be a Sports.kz.