Egészség
Nyári gyümölcsök és zöldségek, amelyek jót tesznek a szívnek
Fontos beiktatni az étrendbe

Ha nem szokott rendszeresen gyümölcsöt és zöldséget enni, kezdjen napi egy-két adaggal, és fokozatosan növelje a mennyiséget.
A 7 legjobb szívbarát nyári étel:
Paradicsom: káliumot, C-vitamint és folsavat tartalmaz, amelyek csökkentik a homocisztein szintet, ami összefüggésben áll a szívbetegségekkel.
Az áfonya: gazdag antocianinokban, amelyek segítenek a gyulladások leküzdésében és a koleszterinszint csökkentésében.
Az őszibarack: kálium-, rost- és béta-karotinforrás, amelyek jót tesznek a vérnyomásnak és az ereknek.
Sárgabarack: pektint, vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogatják a keringési rendszer egészségét.
Görögdinnye: a likopinnak és az L-citrullinnak köszönhetően segít normalizálni a vérnyomást.
A cukkini: káliumban gazdag, ami csökkenti a stroke és a szívbetegségek kockázatát.
Eper: javítja a kardiometabolikus egészséget és csökkenti az inzulinrezisztenciát.
Ezek az ételek frissen fogyaszthatók, salátákhoz, turmixokhoz adhatók, némelyiket pedig grillezhetjük is. Ha beillesztjük őket az étrendünkbe, nemcsak a szívünket erősítjük, hanem a nyári meleggel is segítünk megbirkózni.