Egészség

Ezeket a ételeket harminc éves kor után kell enni

Megmentik a ráktól és más betegségektől

30 év után a testnek megfelelő támogatásra van szüksége. Ez az 5 étel természetes védelmet adhat a súlyos betegségek és a korai öregedés ellen.

Ezeket a ételeket harminc éves kor után kell enni
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Ételek, amelyek segítenek megőrizni az egészséget hosszú éveken át – írja a HealthMakesYou.

1. Keresztesvirágú zöldségek

A brokkoli, a karfiol és a kelbimbó szulforafánt tartalmaz, amely erős rákellenes hatással bír. Hetente 3–4 alkalommal 200 gramm fogyasztása javasolt.

2. Zsíros halak

A lazac, a makréla és a szardínia gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Heti 2–3 adag az ajánlott mennyiség.

3. Bogyós gyümölcsök

Az áfonya, a málna és a szeder kiváló antioxidáns-források. Napi egy marék bogyós gyümölcs segíthet lelassítani a sejtek öregedését.

4. Diófélék és magvak

A mandula, a dió és a lenmag támogatja az agyműködést és hozzájárul a hormonális egyensúlyhoz. Napi 30 gramm a megfelelő mennyiség.

5. Zöld tea

A benne található katekinek több ráktípus ellen is védelmet nyújthatnak. Napi 2–3 csésze fogyasztása javasolt a maximális hatás eléréséhez.

Kapcsolódó írásaink