Egészség

Valóban csökkentheti a hibiszkusz a koleszterinszintet?

Alkalmas az esti fogyasztásra is

Az ókori fáraóktól napjainkig a hibiszkusztea megőrizte egyedi tulajdonságait, és gyógyító tulajdonságaival továbbra is lenyűgözi azokat, akik természetes módszereket választanak egészségük javítására – írja a Sports.kz.

Valóban csökkentheti a hibiszkusz a koleszterinszintet?
Képünk illusztráció
Fotó: Phanie via AFP/GARO

A hibiszkusz gazdag antioxidánsokban, amelyek védik a sejteket a károsodástól. Az ital pozitív hatással van a szív- és érrendszerre: csökkenti a koleszterinszintet, javítja a vérkeringést és a flavonoidoknak, káliumnak és magnéziumnak köszönhetően segít normalizálni a vérnyomást.

A tea a szerves savaknak és növényi rostoknak köszönhetően javítja az emésztést, segít a puffadás és a székrekedés esetén. A magnézium, amely a tea összetevői között található, támogatja az idegrendszert, segít a stresszel való megbirkózásban, javítja a hangulatot és az alvást. A koffein hiánya alkalmassá teszi az italt esti fogyasztásra.

A hibiszkusz A-vitamint tartalmaz, amely elengedhetetlen az egészséges szemek és bőr számára, valamint béta-karotint, amely védi a sejteket az öregedéstől.

A teának azonban vannak ellenjavallatai is. Nem fogyaszthatják hibiszkuszallergiában, fekélyben, gyomorhurut súlyosbodásában és gyomorpanaszokban szenvedők. A tea fokozza a gyomorsavtermelést, ezért a magas vérnyomásban és cukorbetegségben szenvedőknek orvoshoz kell fordulniuk.

Kapcsolódó írásaink