Egészség

Három délutáni nassolnivaló

Nemcsak garantáltan jóllakottá tesz, de egészséges is

Az ebéd és a vacsora közötti idő igazi maratonnak tűnhet, de akkor nem, ha egészséges nassolnivalókkal dobjuk fel a köztes időt.

Három délutáni nassolnivaló
Egy avokádós pirítóssal nem lőhetünk mellé, akár uzsonnára kínáljuk, akár a a vendégeinket akarjuk meglepni vele
Fotó: AFP/TT News Agency/Janerik Henriksson

Persze a nassolnivalók kérdésében is fontos a mértékletesség, de a két étkezés között megkívánunk valami finomságot, akkor célszerű lehet olyan dolgok után nyúlni, amik egyébként tényleg jóllakottság érzetet generálnak a vacsoráig. Összeállításunkban most megmutatjuk azokat az egészséges nasikat, amikből bátran ehetünk délután - írta meg az elle.hu.

Vegyes diófélék

Legyen szó manduláról, dióról vagy pisztáciáról, a diófélék remek választásnak bizonyulnak, ha a délutáni nasiról van szó. A diófélék ugyanis remek fehérje-és rostforrások, kb. 30 gramm pisztácia például 6 gramm fehérjét és 3 gramm rostot tartalmaz. Ehetjük akár önmagában fogyasztva, de zabpehely vagy joghurt tetejére szórva is nagyon finom. Könnyű aszalt gyümölcsökkel és teljes kiőrlésű gabonákkal keverve laktató délutáni fogásnak bizonyulhat.

Joghurtos tál

Ha már szóba jött a joghurt, akkor nem hagyjuk ki a felsorolásból sem. A joghurt teljes értékű fehérjét biztosít a szerveznek, ami azt jelenti, hogy mind a kilenc esszenciális aminosavból, amire a szerveznek szüksége van, elegendő mennyiséget biztosít. A szakértők szerint a legjobb választás a görög joghurt lehet, ami adagonként kb. 15-17 gramm fehérjét tartalmaz. Friss bogyós gyümölcsökkel, őrölt lenmaggal és a fentebb említett pisztáciával akár egy gyors joghurtos tálat kaphatunk, ami nemcsak finom, de hihetetlenül tápláló is. Délutáni nasinak kiváló, garantáltan eltelít vacsoráig.

Avokádós pirítós

Ha délután egy kis sós élvezetre vágyunk, akkor az avokádós pirítóssal nem lőhetünk mellé. Amellett, hogy az ízlelőbimbókat kényezteti, nagyon egészséges is, főleg akkor, ha teljes kiőrlésű kenyérrel készítjük. A teljes kiőrlésű kenyér ugyanis kitűnő rostforrás, sőt fehérjében is bővelkedik. Az avokádó pedig igazi szuperétel, ráadásul egy kis görög joghurttal párosítva egyenesen tökéletes. Csak kenjük a pirítósra és már kész is az egyszerű, de nagyszerű, tápanyagokban gazdag uzsonna.