Egészség
Kiderült, melyik dió az egészségesebb
Támogatják a szív és az agy egészségét

A pekándió különösen magas antioxidáns- és E-vitamin-tartalmáról ismert, amelyek hozzájárulnak a sejtek öregedésének lassításához és erősítik az immunrendszert.
A dió ezzel szemben élen jár az omega-3 zsírsavakban, amelyek támogatják a szív és az agy egészségét. Emellett jelentős mennyiségű fehérjét és rostot is tartalmaz, így segíthet a tartós energiaszint fenntartásában a nap folyamán.
Mindkét dióféle kiváló alapanyaga lehet ízletes ételeknek. Például egy ízletes diósalátához a következőkre lesz szükséged:
-
200 g vegyes zöldség,
-
50 g pekándió,
-
50 g dió,
-
1 db alma,
-
100 g feta sajt,
-
3 evőkanál olívaolaj,
-
1 evőkanál citromlé.
Az almát vágd fel, keverd össze a diófélékkel, a zöldségekkel és a sajttal, majd locsold meg az olaj és a citromlé keverékével.
Mind a pekándiónak, mind a diónak megvannak a maga egyedi előnyei. A választás attól függ, hogy milyen ízvilágot kedvelsz, illetve milyen tápanyagokra van éppen szüksége a szervezetednek.