Egészség
Nem csak gyors, de rákot is okozhat
Csendes gyilkos a bögrében?

Az orvos szerint alkalmankénti fogyasztás még nem okoz problémát, de ha valaki rendszeresen eszik gyorsleveseket, azzal akár 50 százalékkal is növelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának esélyét.
A probléma gyökere a rendkívül magas nátriumtartalom – vagyis sófelesleg –, amely hosszú távon károsítja a gyomor nyálkahártyáját. Ez ideális környezetet teremt a Helicobacter pylori nevű baktérium számára, amelynek jelenléte bizonyítottan fokozza a gyomorrák kockázatát – tette hozzá a szakértő, írta a Hibiny.
Tim Tiutan hangsúlyozta, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek – így az instant tészták is – nemcsak onkológiai betegségeket idézhetnek elő, de magas vérnyomást, valamint szív- és vesebetegségeket is okozhatnak.
A cikk tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi tanácsadást. Egészségügyi panasz esetén minden esetben forduljunk szakemberhez.