Egészség

Az olajbogyó mégsem jó a szívre?

A szakértők lerántották a leplet a mítoszokról

Az Élj egészségesen! című műsorban Elena Malysheva orvos és televíziós műsorvezető Andrej Prodeus immunológussal és German Gandelman kardiológussal együtt eloszlatta az olajbogyó szív egészségére gyakorolt előnyeiről szóló mítoszt.

Az olajbogyó mégsem jó a szívre?
Képünk illusztráció
Fotó: Robert Harding via AFP/Robert Harding RF/Komoljon Musaev

Malysheva szerint a közhiedelem ellenére az olajbogyó nem hasznos termék a szív- és érrendszer számára. Mint Gandelman kifejtette, az olajbogyó konzervek jelentős mennyiségű sót tartalmaznak, amely folyadék-visszatartáshoz vezethet a szervezetben, és megemelkedhet tőle a vérnyomás.

Az immunológus Prodeus azt is hozzátette, hogy az olajbogyó meglehetősen kalóriadús – 100 grammonként körülbelül 180 kilokalória – írta a Gismeteo. Így ez a termék aligha nevezhető diétás terméknek, különösen, ha rendszeresen fogyasztják.

Kapcsolódó írásaink