Egészség
Tavaszi zöldségek, amik helyettesítik a vitaminkiegészítőket
Támogatják az immunitást is

A zöldségek fő előnye a magas C-vitamin-tartalom, amely egy erős antioxidáns, és segít az immunrendszer erősítésében. Ezenkívül a fiatal zöldségek gazdagok karotinoidokban és B9-vitaminban (folsav), amelyek fontosak az idegrendszer egészsége szempontjából.
A vitamintartalom egyik vezetője a csalán. C-vitamin tartalma tekintetében többszöröse a citroménak. Használhatja levesekben vagy omlettekben, de előtte mindenképpen öntsön rá forrásban lévő vizet, hogy eltávolítsa a csípősséget.
A sóska nem kevésbé hasznos: B-vitaminokat és szerves savakat tartalmaz, amelyek javítják az étvágyat és élénkítik az életet. Azonban a magas oxálsavtartalom miatt a vesebetegségben szenvedők étrendjében korlátozni kell a bevitelét.
A szakértő azt javasolta, hogy a zöldségeket fokozatosan vezessék be, különösen a gyermekek étrendjébe. Az előnyök megőrzésének legjobb módja, ha mindent frissen, de gondosan feldolgozva fogyasztunk: salátákhoz, koktélokhoz adjuk vagy ételek ízesítőjeként használjuk. Ez a megközelítés segít pótolni a vitaminok hiányát szintetikus adalékanyagok nélkül.